1. TERMENI SI CONDITII

Utilizarea site-ului atelieruldejocuri.ro presupune acceptarea anumitor termeni și condiții de utilizare sub forma unui contract legal între utilizator și PHOTO ART DESIGN SRL, de aceea se recomandă parcurgerea cu atenție a paragrafelor următoare pentru a evita eventuale neintelegeri.

 1. COMPANIA
  PHOTO ART DESIGN SRL
  J40/11317/25.08.2016
  C.U.I.:  36460867
  Sediu social: Aleea Callatis nr. 1, bloc A14A, sc. B, ap. 21, etaj 1, sector 6, Bucuresti

 

 1. DEFINITII

Vânzător – PHOTO ART DESIGN SRL, prin intermediul magazinului online atelieruldejocuri.ro, denumit in continuare “Vânzător”.

Cumpărător – orice persoană fizică sau persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont în Site și efectuează o Comandă.

Client – orice persoană fizica sau persoană juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către atelieruldejocuri.ro (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între atelieruldejocuri.ro și acesta și care necesită crearea și utilizarea unui Cont.

Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții produse, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.

Utilizator – orice persoană fizică sau persoană juridică înregistrată pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții.
Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Produse pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior.

Produse – orice produs listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile de livrare mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Site – magazinul online găzduit la adresa web atelieruldejocuri.ro.

Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare intre Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa produse de pe Site.

Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat intre Vânzător și Cumpărător, fară prezenta fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

Conținut – toate produsele, textele, imaginile și conținutul video de pe site-ul magazinului sunt denumite “Conținut”
Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui serviciu de către Vanzator Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile produselor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

 1. INFORMAȚII GENERALE

 4.1.  Magazinul este exclusiv online, nu exista showroom.

4.2.  Imaginile publicate pe site sunt conforme cu realitatea. Uneori nuanțele culorilor produselor pot să difere ușor, ca urmare a procesului de execuție al fotografiilor sau a setărilor monitorului.

Cumparatorul va fi întotdeauna informat dacă un produs este sau nu este în stoc, dacă se poate produce la comandă și în cât timp va ajunge la el. Aceste informații vor fi transmise prin e-mail sau telefonic.

4.3. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Cumparator.

Pentru motive justificate atelieruldejocuri.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii acestuia pe Site, actiunile sale ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul.

4.4.  Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin adresele de email mentionate la sectiunea “contact” din Site, sau la numarul de telefon afisat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.5. Pentru toate produsele comercializate prin intermediul atelieruldejocuri.ro, factura fiscala va fi transmisa exclusiv la adresa de email furnizata de Cumparator in formularul de comanda.

Pentru o corectă comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

4.6. Toate preturile aferente produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON). Prețurile afișate sunt valabile la momentul accesării paginii unde acestea sunt afișate.

4.7.  Imaginile cu produsele, prețurile si ofertele pot fi schimbate în prealabil, fără notificare.

4.8.  In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

4.9. Datele cardului de plată ale Cumpărătorului nu pot fi accesate  și nici nu vor fi stocate de către de Vanzator ci de către procesatorul de plăti integrat în Site.

Pentru motive de securitate a tranzacțiilor, Cumpărătorul este sfătuit să nu rămână logat pe Site și să nu seteze opțiunea de logare automată pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisă și se recomandă folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: să conțină litere mari, litere mici, cifre și caractere speciale).

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

  5.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, e-mail, sms, whatapp) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

5.2.  Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face exclusiv electronic (e-mail).

5.3.  Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din Comanda. Daca modifica cantitatea de produse din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata, daca este cazul.

5.4.  Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice a notificarii de expediere a Comenzii.

5.5.  Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind factura fiscala emisa de catre Vanzator pentru produsele achizitionate.

 

 1. COMANDA

 6.1. Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului. Stocurile se actualizeaza la un interval de 20 de minute. Stocul exact va fi confirmat de unul dintre operatorii nostri.

6.2. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

– neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

– invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online;

– datele furnizate de catre Cumparator Site sunt incomplete si/sau incorecte;

– orice alte motive ce nu depind de Vanzator.

6.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Produs, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Produs expira in termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Produs – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Produs sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

6.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta ne va comunica intentia de retragere fie telefonic in intervalul 08:00-16:00 de Luni pana Vineri (exceptie facand sarbatorile legale) fie prin email la contact@atelieruldejocuri.ro.

6.7. In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

– pentru Comenzile achitate cu card bancar, contravaloarea Comenzii se va restitui in contul din care a fost efectuata plata;

– pentru Comenzile achitate ramburs, contravaloarea Comenzii se va restitui in contul bancar transmis de client in formularul de retur.

6.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Produsului/Produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Produsul (se va lua data cea mai recenta).

 

 1. FACTURARE, MODALITATI DE PLATA SI LIVRARE

 7.1. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru proodusele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

7.2. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau/formularul de comanda.

7.3. Vânzătorul pune la dispoziția Cumpărătorului următoarele metode de plată:

– online,  cu card bancar. Plata prin card bancar reprezintă un mijloc simplu, rapid și securizat pentru cumpărarea online. Vanzatorul nu are acces la datele cardului dumneavoastră și nu poate fi făcut răspunzător de nicio fraudă asupra cardului folosit la plasarea comenzii.

Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacțiile efectuate online cu cardul.

– ordin de plată/virament bancar în avans. În cazul în care Cumpărătorul nu dorește să plătească cu un card bancar, poate opta pentru plata prin virament bancar. După plasarea comenzii, Cumpărătorul primește prin e-mail factura cu toate detaliile de plată. După efectuarea plății, Cumpărătorul trebuie să trimită un e-mail la adresa contact@atelieruldejocuri.ro care să conțină dovada plății.

Vânzătorul pregateste comanda doar după ce plata este validata in contul propriu.

Produsele sunt rezervate pentru o perioada de maxim 2 zile lucrătoare până la confirmarea platii.  În situația în care, după această perioadă, plata nu este validata în contul bancar, Vanzatorul poate anula comanda. Pentru platile prin virament nu este perceput nici un comision suplimentar din partea Vanzatorului.

– în numerar la livrare (sistem ramburs), plat fiind efectuată direct la Curier. În cazul în care Cumpărătorul alege să plătească ramburs la primirea coletului, acesta este obligat să efectueze plata la primirea coletului, în caz contrar coletul nu îi va fi livrat.

7.4. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare si transmiterea documentelor insotitoare.

Livrarea produselor se realizează in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator, la adresa specificată de Cumpărător în comandă.

Costurile pentru expedierea coletelor prin curier rapid sunt următoarele:

– Gratuitpentru comenzile cu o valoare mai mare de 300 Lei

– 18,99 lei, pentru plata online prin card sau virament bancar pentru comenzile cu o valoare sub 299 lei

– 18,99 lei, pentru plata în sistem ramburs la curier pentru comenzile cu o valoare sub 299 lei.

Nu se percep taxe pentru kilometri suplimentari.

Comenzile care contin mai multe produse vor fi expediate intr-un singur colet sau in colete separate. Chiar daca produsele sunt expediate in colete diferite, taxa de livrare se percepe o singura data (pentru comenzi sub 299 lei).

Pentru comenzile cu o valoare mai mare de 600 lei nu este posibila plata ramburs, fiind puse la dispozitia Cumparatorului urmatoarele modalitati de plata: online, prin card bancar sau virament bancar.

Transportul expeditiilor atipice va fi realizat exclusiv cu plata in avans, plata ramburs nefiind posibila in aceasta situatie. Sunt definite ca atipice toate produsele si/sau expeditiile pentru care cel putin una dintre laturi este de minim 1 m liniar sau cele cu greutate de minim 5 kg.

Livrarea se efectueaza doar pe teritoriul Romaniei, in 2-5 zile lucrătoare din momentul confirmarii comenzii pentru produsele cu status „in stoc”. In perioadele aglomerate (de ex. Black Friday, Sarbatorile Pascale, Craciunul) si/sau din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pot exista intarzieri in livrarea produselor.

Comenzile primite si confirmate pana la ora 12,00 vor fi expediate in aceeasi zi.

Comenzile primite si confirmate dupa ora 12,00 vor fi expediate in urmatoarea zi lucratoare.

Punctual, in functie de structura si dimensiunea comenzii, termenul de livrare va fi comunicat de un reprezentant al Vanzatorului.

 

 1. GARANȚIA PRODUSELOR

Toate produsele comercializate de Vanzator beneficiază de garanția legală de conformitate și respectă termenele conform legii 449/2003.

Pentru informații detaliate cu privire la vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, vă rugăm să accesați https://anpc.ro/anpcftp/legislatie/Lege%20nr.%20449(r1)%20din%202003.html.

Garanția reprezintă orice angajament asumat de Vanzator fata de Cumpărător prin care acesta se obligă să restituie Cumpărătorului, fără solicitarea unor costuri suplimentare, prețul plătit, prețul de reparare sau prețul de înlocuire a produsului, dacă acesta nu corespunde conditiilor enuntațe în declarația de conformitate a produsului.

Produsul beneficiază de garanţie în următoarele condiţii:

– Cumpărătorul a achiziționat produsul de la atelieruldejocuri.ro;

– Cumpărătorul a respectat instrucțiunile de folosire şi întreținere ale produsului, acesta fiind utilizat conform instrucțiunilor impuse de producător sau distribuitor;

– Cumpărătorul a păstrat certificatul de garanție şi documentul fiscal care atestă achiziționarea produsului.

Garantia este anulata in una din urmatoarele situatii:

– avarii/deteriorări mecanice ale produsului, expunere excesivă la radiații solare a produsului sau modificări fizice neautorizate ale acestuia;

– defectarea produsului, ocazionată de nerespectarea instrucțiunilor de utilizare, întreținere, transport, manipulare şi instalare ale acestuia, prevăzute în manualul de utilizare;

– deteriorarea mecanică provocată prin lovirea produsului sau deteriorarea marcajului cu modelul şi seria acestuia;

– inundarea, incendierea, expunerea la soare sau la descărcări electrice a produsului, modificări sau instalări necorespunzătoare, intervenții neautorizate;

– distrugerea circuitelor interne ale produsului, generate de șocurile rezultate în urma manipulării necorespunzătoare a acestuia.

 

 1. CONFIDENTIALITATE

9.1. Vanzatorul va pastra confidentialitatea informatiilor furnizate de catre  Cumparator.  Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.9.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
9.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

 Continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a atelieruldejocuri.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

 1. FORȚĂ MAJORĂ

Forță majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare, total sau parțial, este datorată unui eveniment de forță majoră.

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.